FC Bemelen G1 KAMPIOEN! (Wedstrijdverslag)

KampioenF.C. Bemelen G1 Kampioen 2017!

De G-teams spelen halve competities dus in december kan er ergens in de regio de vlag in top om het kampioenschap te vieren! Zou F.C. Bemelen G1 in haar debuutjaar een rol van betekenis kunnen spelen in de kampioensrace? Niet dat een kampioenschap het hoogste doel is, want de G-teams en spelers zijn allemaal kampioenen! Nogmaals, het G-voetbal is zoals het bedoeld is, voetbalplezier staat voorop, sportiviteit, spelvreugde, beleving, participatie in optima forma. Wij nodigen jullie zeker uit om eens te komen kijken en we zijn ervan overtuigd dat jullie dan ook fans blijven van het G-voetbal!

F.C. Bemelen G1 begon onder de bezielende leiding van coach Rick Severijns goed aan het seizoen 2017. We zagen het G-team wekelijks groeien, de trainingen van Rick wierpen duidelijk haar vruchten af. Liefst drie duels werden er op rij gewonnen en F.C. Bemelen vestigde zich meteen aan de kop van de rangschikking. Daarna kwam er een klein sportief dipje waardoor het G-team 2 wedstrijden op rij verloor en haar koppositie af moest staan aan Minor G1 uit Nuth. Maar lang duurde die dip niet, het G-team herstelde knap en wiste weer twee keer op rij de volle winst te pakken. Het laatste en achtste competitieduel zou beslissend worden. De spelers, begeleiding en coach Rick waren super gemotiveerd om ook die laatste wedstrijd naar hun hand te zetten, en die laatste thuiswedstrijd was nu net tegen hun grootste sportieve concurrent Minor G1, ook een heel goed team. Hoe mooi kan het zijn, een duel tussen twee toppers om het kampioenschap! Hoe was de stand aan kop van de rangschikking voor dat laatste beslissende duel? Minor had na 7 wedstrijden 18 punten, F.C. Bemelen had na 7 wedstrijden 15 punten, het doelsaldo van Minor was 3 doelpunten beter ! De boodschap was dus duidelijk, om kampioen te worden moest F.C. Bemelen winnen, en met minimaal 2 doelpunten verschil. Dus “let the game begin”! Maar helaas het weer en de veldsituatie werkten niet mee. De wedstrijd werd uitgesteld, zaterdag 16 december moest het dan gebeuren. Maar helaas nu werkte de gemeente Eijsden-Margraten niet mee, zij kondigde een speelverbod af voor de gemeentelijke velden. Goede raad was duur, het oefenveld dan maar? Nee, dat was te slecht, onverantwoord om op te voetballen! Weer uitstellen was eigenlijk geen optie meer! Dan maar een telefoontje richting grote buur Scharn, die hebben immers een kunstgrasveld. En Scharn werkte graag mee, waarvoor nogmaals onze dank!

FC Bemelen G1De spelers kwamen om 13.00 uur bij elkaar bij F.C. Bemelen om zich voor te bereiden en om te kleden en werden vervolgens per auto vervoerd naar hun Arena in Scharn. In hun kielzog gevolgd door een supporterslegioen vanuit Bemelen. 14.00 uur blies scheidsrechter Jo voor de aftrap, F.C. Bemelen begon meteen enthousiast aan het duel en zette Minor vast op de eigen helft. Het leek wel of F.C. Bemelen vleugels kreeg van hun enthousiaste begeleiders, coach en supporters, het spelplezier spatte er van af. In 20 minuten wist F.C. Bemelen maar liefst 4 keer te scoren. Maar ook Minor bleef gevaarlijk bij hun snelle uitvallen, na een knal op de kruising wisten hun rechtsbuiten knap de 4-1 op het scorebord te krijgen. Het was koud, erg koud, de supporters stonden ondanks het hartverwarmende spel te kleumen langs de lijn. Maar de spelers leek het allemaal niet te deren. Ruststand 4-1, maar natuurlijk was de buit nog niet binnen, nog een hele helft te gaan. De tweede helft wist F.C. Bemelen door twee knappe doelpunten uit te lopen naar 6-1. Vervolgens nam ons G-team weer wat gas terug, 6-2, 7-2, het slotakkoord was voor Minor dat nog de 7-3 wist aan te tekenen. Dat was meteen ook de eindstand van het sportieve duel en het begin van een kampioensfeestje op het veld, bloemen, felicitaties, vreugde! En dat was slechts een voorproefje van wat hen nog bij F.C. Bemelen te wachten stond. De spelers van beide teams liepen door een spontaan gevormde, applaudisserende erehaag van het veld om weer naar Bemelen vervoerd te worden.

In Bemelen stond het vuurwerk en champagne al klaar om het kampioensfeestje voort te zetten. Een feest met het F.C. Bemelen G-team als trotse middelpunt. Het vuurwerk spetterde rond en de champagne werd ontkurkt en in het rond gespoten op een manier waarop Max Verstappen jaloers zou zijn geworden. Ook de coach kreeg nog een spontane champagnedouche. Binnen werd het feestje onder de luide tonen van “we are the champions” voortgezet. De kampioenen werden met kerstmutsen “gekroond”, waarna het G-team uit handen van de voorzitter de kampioensbeker in ontvangst mocht nemen. De begeleiding had gezorgd voor warme chocomel, glühwein en kerststol om de sfeer nog wat te verhogen. Samen met tegenstander Minor werd er nog verder gevierd en nagepraat over het geweldige seizoen, onder het genot van wat drankjes en hapjes. Spelers, begeleider, coach, supporters glommen van trots, en terecht! F.C. Bemelen G1 kampioen, in hun allereerste seizoen dan is trots en genieten zeker op zijn plaats. Het hele seizoen was een voetbalfeest, druk bezochte trainingen, mooie wedstrijden, veel doelpunten, veel spelvreugde!

De wedstrijd en het feestje wat erop volgde is vastgelegd door Radio en TV Maas en Mergelland. De uitzending zal rond de feestdagen zijn, dus degene die niet aanwezig waren kunnen het nog eens op de televisie bekijken en tot de ontdekking komen dat ze iets hebben gemist! De competitiegegevens voor de nieuwe competitie zullen wij zo snel mogelijk via d’r Tump bekend maken. Wij hopen dat dit aanleiding voor jullie mag zijn om in 2018 eens zelf te komen kijken naar het G-voetbal in Bemelen. F.C. Bemelen is blij met en trots op ons G-team! Een echte aanwinst voor F.C. Bemelen!

Spelers, begeleiders en coach, nogmaals proficiat met dit geweldige resultaat!