’t Stekske: Guido Mertens

't StekskeNadat Indir zichzelf heeft blootgegeven heeft hij ’t Stekske overgegeven aan onze voorzitter Guido Mertens. Indir heeft de volgende vragen gesteld aan Guido.

Hoe kom je in Bemelen terecht, in het dorp en bij de voetbalclub?
Ik kom met de auto (grapje). Nou, ik ben er gekomen omdat ik het had gezien bij de voetbalvereniging in Ingber. Een vriend van me, Bernard Wijenberg kreeg hier lucht van en nodigde mij uit in Bemelen. Na 1 proeftraining was ik al snel verkocht. Ik wist dat het alleen maar beter zou kunnen gaan in Bemelen en bovendien had ik een warm gevoel bij de jongens en de trainer (Bert Biermans) op de training die avond.

Bij welke voetbalclubs ben je actief geweest als speler en/of bestuurslid? (spelerspaspoort)
Ik heb gevoetbald van mijn 10e (1984) tot 2001 in Ingber. Daarna had ik het daar gezien. Ik ben naar Bemelen gekomen en dat is mij altijd bevallen. In het eerste jaar promoveerde we meteen. Op een gegeven moment werd het steeds lastiger voor mij om te kunnen voetballen. Ik bleef lid en kwam af en toe kijken. Dan verveelde ik me, dus vroeg ik of elftalleider kon worden. Zo doe je iets nuttigs en ben je ook nog betrokken bij een eerste elftal. Na een paar jaar werd ik bestuurslid en 2 jaar geleden mocht ik zelfs voorzitter worden.

Wat was je favoriete positie in het veld?
Centrale middenvelder. Dit is de plek waar je het spel een beetje mag verdelen, maar waar je ook de meeste jongens mag coachen en “de lijnen kan uitzetten”.

Hoe bevalt het tot nu toe als voorzitter bij FC Bemelen?
Geweldig! Ik kan genieten hoe elk lid zich thuis voelt in onze vereniging.

Wat zijn je persoonlijke doelstellingen met de vereniging FC Bemelen?
Ik wil een vereniging waar iedereen zijn talenten kan benutten, zowel op het veld als buiten het veld. De vereniging zijn we samen en samen komen we het verst.


Nu willen we nog wat meer weten over de persoon Guido.


Wat doe je in het dagelijkse leven, qua werk en vrije tijd?
Ik ben docent op een vmbo school. Ik geef het vak wiskunde. Al is de pedagogische kant soms het belangrijkst. Mijn grootste hobby is voetbal kijken. Dan kan op een veld zijn, maar net zo goed op tv. Het niveau boeit me niks.

Wat is je lievelingseten?
Tja, dat is hetzelfde gerecht als je aan het einde van de een stapavond nog even gezellig wil nuttigen met vrienden voordat je naar huis gaat: schotel shoarma!

Met welke bekende persoon zou je één dag willen ruilen?
Als Obama nog president zou zijn geweest, wilde ik wel een dag met hem ruilen. Maar met die achterlijke van een Trump wil ik niet ruilen. Tenzij ik al zijn beleid weer mag terugdraaien.

Wat is één van je meest favoriete quotes?
Heb ik niet echt. Ik heb wel een motto: nooit opgeven, de aanhouder wint!

Wat is je favoriete lichaamsdeel?
Haha, moet ik daar eerlijk op antwoorden? Een politiek correct antwoord zou mijn linker voet zijn, want ik ben linksbenig.

Als je de loterij zou winnen, wat zou je dan als eerste doen?
Ik denk een Ferrari kopen en rond rijden, tot dat ik weer toe ben aan rust.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?
28 jaar. Dan ben je lichamelijk op je top en de ervaring blijft dan vanzelf komen.

Wil je zelf nog iets kwijt?
Nee, behalve dat het leuke vragen zijn!

Aan wie wil jij ’t Stekske graag doorgeven?
De man die mij hier naar toe heeft gehaald: Bert Biermans!