Wedstrijdverslag FC Bemelen – SCG

Pinksteren, 20 mei, een memorabele dag, en dat niet alleen omdat onze voorzitter jarig was! Perfect voetbalweertje, lekker zonnetje, en er stond weer eens iets op het spel in Bemelen! Ons eerste team zit in een flow, een winning-flow! De laatste 12 wedstrijden leverden ons maar liefst 30 punten op, waardoor we de 3e periodetitel binnen handbereik hebben. Alleen kampioen Willem I zette een beter resultaat neer in deze 3e periode, maar zij hebben de buit al binnen en doen alleen nog voor spek en bonen mee! Met nog maar 2 wedstrijden te gaan heeft Bemelen maar liefst 5 punten voorsprong op naaste concurrent Geertruidse Boys, daarbij hebben we ook nog een gunstiger doelsaldo. Winnen tegen SCG oet Groesselt, eens een gevreesde 2e klasser, was dus de opdracht van deze voetbalmiddag.

Het voorgerecht van deze voetbaldag werd geleverd door ons tweede elftal, dat ook aan een zeer sterke meimaand bezig is! Na de mooie 5-3 overwinning tegen RKIVV 2 van vrijdag 18 mei, moesten onze voetbalmatadoren van FC 2 het nu opnemen tegen SVME 4, altijd moeilijk natuurlijk! Maar Bemelen 2 deed het weer meer dan goed, na doelpunten van Glenn (penalty) en een hele mooie van Pascal was het onze nieuwe Franse aanwinst Romy die Bemelen op 3-2 zette met nog slechts een paar minuten te spelen. Nu was het echter onze zeer goed leidende clubscheidsrechter Hansie, Hansie die roet in het eten gooide! In de slotminuten bestrafte hij Ralph omdat hij zwaaide naar Soraya!?!? Dat hij hierbij toevallig de bal tegen zijn hand kreeg deed er eigenlijk niet toe! Hansie, Hansie had Soraya echter niet gezien, hij zag helaas wel de handbal en wees resoluut naar de stip. De spits van Eesjde liet Jay vervolgens via zijn vingertoppen kansloos, 3-3! Niet veel later floot Hansie het eindsignaal! Het is natuurlijk te kort door de bocht om Hansie de schuld van dit puntenverlies in de schoenen te schuiven, want hij floot wederom een ijzersterk duel. Een perfecte leidsman! We moeten toch de KNVB maar eens tippen, want wat Bjorn Kuipers kan, dat kan onze Hansie beter!
Hansie for Russia!

Meteen na het duel stookte Danny de Barbecue eens goed op. Een geweldig initiatief, barbecue in Ibiza style! Al had Hansie dat niet helemaal goed begrepen in zijn lederhosen? Maar goed ook in Ibiza wemelt het van de Duitsers, toch? Liefst 80 leden en supporters hadden zich aangemeld voor de barbecue! Danny en Peter zorgden voor een uiterst mooi aangeklede en verzorgde BBQ waarbij niemand iets te kort kwam! Met flair presenteerden zij de mooiste culinaire hapjes, met sauzen en salades! Bocuse-waardig! Zeker voor herhaling vatbaar, waarmee ook Danny het gelukkig eens was, top initiatief!

Langzaam maar zeker konden we ons op gaan maken voor het hoofdgerecht van de voetbaldag. De spelers, bestuur en supporters uit Groesselt werden verwelkomt op sportpark De Sleutel! Het stroomde langzaam vol en werd gezellig druk rond het veld. SCG, eens een grote naam in regio zuid moet nu aantreden in de 5e klasse. SCG staat tweede in de rangschikking en is dus een zware opponent voor Bemelen. Met de eerste periodetitel al op zak voor SCG, was het duidelijk dat vooral Bemelen wat te winnen had deze middag.

Daarbij was Bemelen al gewaarschuwd door de 4-1 nederlaag die we in Gronsveld leden, maar goed, toen miste Bemelen zowat een half elftal! Het kon wel eens een pittige middag worden want SCG kan wel niet van je winnen, je kunt wel van ze verliezen. Ook de pers was het belang van het duel niet ontgaan en kwam verslag doen! Na een vergeefse zoektocht naar de bestuurskamer vond de verslaggever een plaatsje aan de stamtisch, waar Pierre en Hoeber hem natuurlijk van belangrijke, meldenswaardige inside-informatie konden voorzien ????

Bemelen begon wat gemankeerd aan de wedstrijd, trainer Umit kon er deze middag helaas niet bij zijn. Verder ontbrak ook onze pijlsnelle buitenspeler Bas door een vervelende blessure. Ook rots in de branding Rim is nog altijd niet hersteld van zijn blessure. Onze middenvelder “Nilfisk”-Didier had de BBQ in Ibiza style verkeerd begrepen en zat dus echt in Ibiza, en ook Tom had zich afgemeld. Maar voor de rest was onze selectie weer topfit! En Bente werd bereid gevonden om na zijn wedstrijd met F.C. Bemelen 2 ook bij F.C. Bemelen 1 op de bank te zitten, mocht de nood aan de man komen.

Zo, nu nog even wachten op Deun en Marion die een mafioso bezoekje hadden gebracht aan Sicilie! Kwart na twee landen in Beek, en toch om half drie op het veld zijn om te supporteren, is natuurlijk ook een prestatie van formaat! En mag dus niet onvermeld blijven!

Bemelen begon goed aan de wedstrijd en liet meteen haar bedoelingen zien.

SCG werd zwaar onder druk gezet, dat resulteerde in de 3e minuut al in een giga-kans voor Maurice. Voor open goal schrok Maurice wellicht van zijn kans en plaatste de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Een misser die hij 2 minuten later ruimschoots goed maakte door een corner van Killian met zijn hak tegen de touwen te werken, 1-0, een droomstart natuurlijk! Bemelen bleef druk zetten op SCG. Bijna was Lars in de 6e minuut nog succesvol met een bekeken lobje. Maar de erg warrig fluitende scheidsrechter ging mee met het vlagsignaal van de Groesselse assistent-scheidsrechter. Bemelen bleef kansen en kansjes creëren, maar een tweede doelpunt bleef helaas uit!

SCG ging steeds harder spelen, de duels gingen steeds meer op het scherpst van de snede! SCG gaf niets weg, in tegendeel! Rond de 20e minuut was Kevin slachtoffer van zo’n fel duel en hij moest vervangen worden door Leroy. Voor Kevin zal dit helaas weleens einde seizoen kunnen betekenen.

De wedstrijd kwam vervolgens wat meer in evenwicht, SCG kwam wat meer over de middellijn. Veelal hanteerden zij de lang bal op hun lange spits die in het thuisduel drie keer wist te scoren tegen Bemelen. Bemelen hield achterin, met Guy, Tim, Indir en Emiel echter de Bemelse gelederen voor Luc goed gesloten. Rond de 25e minuut ging nog een ziedend afstandsschot van Bart net naast.

Luc kreeg wat meer werk, maar deed dat weer goed en hield zijn doel schoon.

Rond de 30e minuut moest Luc voor het eerst echt handelend optreden, gestrekt naar de benedenhoek wist hij de bal uit zijn doel te ranselen! Het laatste kwartier van de eerste helft trok Bemelen het initiatief weer wat meer naar zich toe, gesteund door de enthousiaste en luidruchtige supporterskern, waar de ultra’s van MVV nog een puntje aan kunnen zuigen! Echt een 12e man !

De kansen voor Bemelen bleven komen, Maurice bracht Rick nog eens in stelling, maar de keeper van SCG pareerde het schot! De scheidsrechter drukte een steeds grotere stempel op het duel, hij floot erg voorzichtig en vooral op save, naar twee kanten. Hij had blijkbaar een hekel aan corners en gaf alleen keepersballen, hij negeerde handsballen, zag zware overtredingen over het hoofd, volgde het spel niet, nee, duidelijk gevalletje offday!

Killian probeerde het nog eens met een kopbal, maar weer stond de keeper op de juiste plek! En ook Bart kogelde de bal nog eens net over het doel.

Als we iets beter waren omgegaan met onze kansen zou de wedstrijd al zijn gespeeld, maar nu bleef het dus spannend.

Rick begon aan een rush vanaf eigen helft, en wist net een natrappende speler van SCG te ontwijken. Dit had de scheidsrechter wel gezien, hij deed het echter af met een gele kaart, waarbij rood de enig juiste beslissing was geweest. Bemelen ging rusten met een verdiende 1-0 voorsprong, miste een handvol kansen, terwijl SCG maar sporadisch gevaar wist te stichten rond de Bemelen 16 meter.

Rust, de kelen gesmeerd, de analyses met elkaar gedeeld, konden we beginnen aan de tweede helft! Als de stand zo zou blijven hadden we de derde periode in de knip! Bemelen begon weer fel en goed aan de tweede helft, de kansen regen zich weer aaneen. 46e minuut, voorzet Bart vanaf rechts op de inlopende Maurice, net naast! 47e minuut, actie Rick gevolgd door een afgemeten bal aan Leroy, save keeper! 48e minuut, schot Maurice, net over! 51e minuut, voorzet Rick op Killian, weer een redding van de keeper!

Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd wat, SCG werd optisch sterker, maar gelukkig zonder al te veel vernuft! SCG won wel vrijwel alle kopduels en tweede ballen. Bemelen kwam steeds meer onder druk! Maar goed de klok tikte in ons voordeel! Nog een kwartier te gaan, nog steeds 1-0. Ivan werd ingebracht voor de moegestreden Killian! Dit natuurlijk met de bedoeling om wat meer power te brengen in onze frontlijn, zodat we wat meer onder de druk uit zouden komen! Maar Bemelen begon steeds meer achter de feiten aan te lopen, het spel speelde zich steeds meer af op de Bemelen helft. Bemelen verdedigde met man en macht en probeerde intussen met enkele uitvallen SCG definitief op de knieën te krijgen! Het lijkt erop dat we het gaan redden!

Na weer een snelle uitval stond Rick met de bal bij de cornervlag. De verdediger liep Rick, met de bal en de cornervlag volledig omver! Vrije trap? Duidelijk! Ja, koekoek! De scheidsrechter nam voor de zoveelste keer weer niet zijn verantwoording en liet doorspelen, belachelijk!

En toen ging het snel, Bemelen stond niet georganiseerd, wellicht enigszins naïef, want in de 92e minuut moet je de overwinning niet meer weggeven. Maar dat gebeurde dus wel, over drie schijven lag de bal in de Bemelen 16, 5 spelers van SCG tegen drie spelers van Bemelen! Pats, boem, onhoudbaar voor Luc, 1-1. Reden voor de SCG spelers om een lange neus te trekken richting supporters. Een minuut later blies de scheidsrechter het eindsignaal, de wedstrijd duurde dus helaas een minuut te lang!

Hoe zou het onze concurrent Geertruidse Boys zijn vergaan in Partij? Zij wisten Partij met maar liefst 1-6 aan hun zegekar te binden en liepen dus twee punten in op Bemelen! Met nog een duel te gaan, uit tegen RKMVC, staan we nu dus 3 punten voor en hebben een iets beter doelsaldo (+2).

Dan moet het volgende week op kermiszondag maar gebeuren in Mechelen, we hebben het nog zelf in de hand, minimaal een puntje pakken en de periode is binnen. Dan zijn we weer verzekerd van een voetbaltoetje, nacompetitie, met wie weet misschien wel een promotie?

Vooraf zouden we wellicht hebben getekend voor een gelijkspel tegen de nummer 2 van de ranglijst, SCG. Maar nu had er meer ingezeten, als we wat efficiënter waren omgegaan met onze kansen. Als je niet scoort ken je niet winnen zei Johan Cruijff eens, en zo is het ook! Dus een beetje gemengde gevoelens waren er wel, volgende week dus nog maar een keer volle bak!

Een paar Juupkes verder was het ergste leed al weer geleden, de stemming zat er dan ook al snel weer goed in! Een perfecte derde helft! Mede natuurlijk door de geweldige barbecue, voortreffelijk!

Aanvoerder en gelegenheids-spreekstalmeester Tim zette vervolgens nog wat vrijwilligers in het zonnetje! Pierre Pittie natuurlijk voor al zijn verdiensten, waarbij nu ook nog het wassen van de kleding is bijgekomen.

Pierre is maar wat trots op zijn nieuwe wasmachine. ???? Ook Bert en Paula werden bedankt voor de bergen werk die zij iedere week in de kantine verzetten. Een kantine waar wij trots op zijn, en waar ook onze tegenstanders graag vertoeven. Uniek en sfeervol! Tenslotte worden Pierre en Stefan Pirnay nog even aangehaald als meest trouwe supporters van het seizoen 2017-2018. Uit en thuisduels, iedere week weer van de partij!

Als Guido vervolgens ter ere van zijn verjaardag een rondje voor de hele tent geeft, kan het feest echt losbarsten! Danny toont zich naast 5 sterren barbecue-kok, ook een bekwaam discjockey!

Het volume gaat omhoog en omhoog, totdat de buren uit hun bed dreigen te schudden. Daarna verplaatst het feest zich nog tot de kleine uurtjes naar de kantine! Een geslaagde dag! Helaas hebben we de sportieve klus niet helemaal af kunnen maken, dan moet dat volgende week in Mechelen maar gebeuren!

Tekst: Leon Urlings
Eindstand: 1 – 1
Goal: Maurice