Wedstrijdverslag FC Bemelen – RKMVC

Op een koude maar zonnige zondag maakten de spelers van FC Bemelen zich klaar voor de wedstrijd tegen RKMVC, Mechelen. Door afwezigheid van onze Ralph nam Deun ditmaal het stokje over. De herinneringen gaan terug naar WVV-uit waar Deun, provocerend zoals hij is, langs de lijn flaneerde met een t-shirt met de tekst “altied boetespel”.
De jonge scheidsrechter gaf het startschot en het balletje begon te rollen. Als snel zag Rick de ruimte om de keeper te testen. Hij loste het eerste schot op doel en dit resulteerde direct in een doelpunt. De keeper oogde onzeker, Bart Houben niet. Hij was er als de kippen bij om de 1-0 voor FC Bemelen in te tikken.

Er volgde een fase waarin Bemelen in de onderdrukking kwam en Mechelen het betere van het spel had. Daarbij maakte Mechelen slim gebruik van de twaalfde man. Nee, ditmaal waren het niet de supporters of de scheidsrechter maar onze rechtsback Tom. Tom sprong het ene naar het andere gat in de lucht, had hij soms iets te vieren of waren zijn gedachtes nog bij Carnavalszondag?

De altijd rustige en ingetogen Marlo moest ditmaal vanaf de zijlijn toekijken. Hij was het vorige week niet eens met de beslissing van de scheidsrechter en besloot hem hiervoor terecht een gele kaart te geven. De scheids kon dit echter niet waarderen en besloot hem van het veld te sturen. Marlo zag hoe een voorzet van links niet goed werd verwerkt en uit de rebound kon Mechelen met een vlammend schot de 1-1 binnenschieten, Emile was kansloos.

Bemelen herpakte zich knap en bleef loeren op counter. Dit resulteerde in een kleine kans voor Bart, maar hij trof de keeper van Mechelen. Het spreekwoord “De stómste boere hebbe de diekste petatte” (=Het geluk is met de dommen), ging ditmaal niet op.
Kort daarop volgde er een mogelijkheid vanaf de rechterflank waarbij Kevin oog in oog kwam met de keeper. Kevin bleek zijn kruit echter al te hebben verschoten, maar we kunnen de Daddy to Be hierover niks kwalijk nemen. Nog even leek Mechelen vlak voor rust de 1-2 binnen te koppen maar Emile wist de bal zeer vaardig met zijn nagel zo te beroeren dat deze verkeerd op het hoofd viel van de tegenstander, een bijzondere maar zeer effectieve redding.

Het werd tijd voor een bekertje thee. Umit gebruikte de rust om e.e.a. om te zetten en wisselde tweemaal. Met Guy en Lars kwamen er twee verse krachten het veld in.

Al snel kreeg Bemelen de treffer waar het zo op hoopte. “De volgende vrije trap schiet ik raak” zei Rick in de eerste helft, en zo geschiedde. Of het een voorzet of een schot op doel betrof daar zijn de meningen over verdeeld.
Johan Cruijff zei ooit: “De bal moet minimaal tussen twee palen” en dit deed Rick, FC Bemelen 2, RKMVC 1.

Mechelen gaf zich echter nog niet gewonnen en kreeg een aantal mogelijkheden om de stand weer gelijk te trekken. Waar ze de eerste helft tweemaal het aluminium wisten te raken werden ze in de tweede helft echter iets minder gevaarlijk. Het veld werd alsmaar groter en dit zorgde voor een open wedstrijd met af en toe benarde momenten voor het doel van Mechelen en FC Bemelen. De aansluitingstreffer bleef helaas niet uit, de stand was weer gelijk, 2-2.

Tim moest noodgedwongen het veld ruimen voor de statige Ivan. Het voordeel van “de lange” is dat hij letterlijk boven alles uittorent. Hij heeft de nodige duels gewonnen waardoor groter gevaar in de Bemelse zestien uitbleef. Bart koos eieren voor zijn geld maar dit bleek niet de juiste keuze, hij moest dit bekopen met een flinke tik op zijn toch al niet bescheidde neus. Tijdens het lichte opstootje dat volgde tikten ook de laatste minuten weg.

De supporters van Bemelen kregen tóch nog iets te juichen. Uit een kluts bleef de bal hangen bij Rick waarop Kevin de situatie het beste inschatte, hij schoot de bal tegen de touwen en bezorgde Bemelen alsnog de 3 punten!

Zondag reizen de spelers van Geulsche Boys af naar Bemelen, mits de wedstrijd doorgaat. Het kan vriezen het kan dooien, maar als het vriest, dooit het niet. Met de juiste instelling zouden we ons moeten kunnen revancheren van de verloren wedstrijd in Geulle.


Eindstand: 3-2
Goals: Bart, Rick, Kevin

Tekst: Didier Weijts