Wedstrijdverslag FC Bemelen – SNC’14

Met zo’n 25 graden was het heerlijk weer om op een terrasje te zitten of in Epen een ijsje te halen, zo dacht de scheidsrechter er in ieder geval over. Wat volgde was een warming up die 15 minuten langer duurde dan gepland en Hansie Hansie die het fluitje in zijn handen nam om de leiding van de wedstrijd FC Bemelen – SNC’14 op zich te nemen.

Met Luc opnieuw in de goal, Guy Tim Indir en Bart achterin, Didier Lars en Leroy op het middenveld en Maurice Killian en Rick begonnen we aan het duel. De geblesseerden Bas en Rim waren samen met het trio Kevin Emile en Stefan vanaf de bank aandachtig aan het kijken toen Bemelen erg stroef aan de wedstrijd begon. Er werden geen kansen gecreëerd en door het lastig te bespelen lange gras, rolde de bal niet zoals gewenst. Laten we dat ook de reden geven dat Tim de bal na 12 minuten spelen de bal recht in de voeten van de tegenstander schoof, die met een uiterst bekeken schot in de lange hoek Luc verschalkte: 0-1.

Na het tegendoelpunt pepte de ploeg van trainer Umit Akel zich op en begon het wat beter te voetballen. De bal ging goed rond en tussen de linies werden medespelers bereikt. Met een mooie actie van Rick langs de rechterflank verschalkte hij 2 SNC-verdedigers en legde de bal terug richting de penaltystip, waar Didier ‘beentjes van de vloer’ Weijts de bal hoog in het doel werkte: 1-1.

Nog geen 5 minuten na de 1-1 kreeg Killian de bal voor zijn voeten en als spits pur sang draaide hij zich slim weg van de tegenstander en schoot de bal beheerst in de lange hoek. Met een 2-1 voorsprong zocht Bemelen het kleedlokaal op om bij te komen van de hitte op sportpark de Sleutel.

Tijdens de rust werd Leroy gewisseld ten faveure van Emile en schoof Bart door naar het middenveld. Een minuut of 10 na de theepauze liet Maurice weer eens zijn klasse zien. Op eigen helft hield hij met een sliding de bal binnen, waarna hij Killian aanspeelde. Killian kaatste de bal af op Bart die de bal perfect aan Maurice meegaf. De aanname was prachtig, maar het doelpunt met een strakke schuiver minimaal even mooi: 3-1 en de wedstrijd was gespeeld.

Na de 3-1 speelde de FC de wedstrijd professioneel uit. Didier werd gewisseld voor Kevin en Maurice gaf zijn plaats af aan Stefan. Een klein kwartier voor het einde gooide Indir ‘altijd op de goede plek’ Sertovic de wedstrijd definitief in het slot, door op randje 16 uit de draai de bal langs de verbouwereerde SNC-doelman te plaatsen: 4-1.

Na 90 minuten floot onze gelegenheidsscheidsrechter, de uitstekende leidsman van vandaag, Hansie Hansie voor het laatst. Onze grote dank voor de flexibiliteit en bereidwilligheid van Hans om deze wedstrijd in goede banen te leiden.

De drie punten blijven in Bemelen en de lokale FC blijft in de race om mee te doen voor de 3e periode.

Tekst: Lars ‘Andrés’ Koch