Wedstrijdverslag FC Bemelen – SV Sibbe

De wedstrijd tussen de nummer 7 en de nummer laatst van de ranglijst stond zondag 26 november op het programma. Het is even wennen voor de supporters dat niet FC Bemelen de rode lantaarn draagt, maar de tegenstander van deze week, SV Sibbe. Nadat zaterdag de wedstrijd tussen FC Bemelen G1 al werd afgelast, ging de kelderkraker tussen FC Bemelen 2 en RKIVV 2 ook niet door. In de wandelgangen werd gefluisterd dat Ingber 2 niet durfde af te reizen naar sportpark de Sleutel om hier met Bemelen 2 de strijd voor de laatste plaats aan te gaan. Of dit klopt, is tot op heden nog niet bevestigd…

Het eerste elftal kon weer met een completere selectie aan de wedstrijd beginnen. Bijna iedereen was weer terug van een blessure, schorsing of vakantie. De basisopstelling van trainer L. Koch was als volgt: In de goal werd uiteraard gestart met Luc. Vanaf links naar rechts vormden Tom, Bart, Ivan en Guy de achterhoede. Daarvoor stond een blok met Indir en Didier en Rick als aanvallende middenvelder. Op de flanken moesten Bas en Kevin voor het gevaar zorgen, terwijl Marlo als diepe spits stond opgesteld. Ook de bank was zeer goed vertegenwoordigd met zwaargewichten Tim, Killian en Glenn. Niets stond in de weg om een goed resultaat te halen.

De scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd. Voordat Leon tegen Deun de woorden uitsprak dat de eerste 5 minuten goed doorgekomen moest worden, lag de bal al bij Bemelen in het net. Een schijnbaar ongevaarlijke voorzet stuiterde in het strafschopgebied zomaar de goal in. Vierde minuut, stand 0 – 1. Een kleine 10 minuten later was het aan de andere kant raak. Rick schoot een bal in de rebound hard in het doel, de stand was weer gelijk. Hierna volgde een mooi doelpunt van Bemelen kant; de mee opgekomen Guy kopte de bal na een vrije trap van Marlo tegendraads over de keeper in het doel. Vlak daarna scoorde, ‘altijd op de goede plaats’ Indir, weer uit een corner. Door de voorsprong ging Bemelen steeds beter voetballen, dit resulteerde in een erg mooie teamgoal. Vanuit achteruit werd er goed opgebouwd en werden de middenvelders bereikt. Didier stuurde Rick de diepte in, waarna hij de bal langs de keeper schoot. Er werd gefloten voor de rust met een stand van 4 – 1 op het scorebord.

De rust had SV Sibbe zichtbaar goed gedaan. De eerste tien minuten na rust hadden zij duidelijk het betere van het spel. Dit resulteerde al snel in de 4 – 2 . Even later had het misschien wel 4 – 3 moeten staan; een corner van Sibbe werd ineens in de lange hoek over Luc heen gekruld. De goal werd echter afgekeurd wegens duwen in het 5 meter gebied. Hier kwam Bemelen heel erg goed weg. Na dit gelukje ging het ineens heel erg hard, binnen de kortste keren stond het 7 – 2. Op goed aangeven van Marlo maakte Rick zijn 3e doelpunt van de middag. Killian kwam vervolgens het veld in voor Bas en scoorde direct de 6 – 2. De mooiste goal van de wedstrijd kwam op naam van Kevin; deze goal was bijna identiek aan de goal die Robin van Persie maakte in de legendarische wedstrijd tegen Spanje op het WK van 2014. Enige verschil is dat Guy ‘Gustavo’ de bal vanaf de rechtsback positie op de door de lucht zwevende Kevin voorgaf, die de bal met zijn hoofd over de keeper heen kopte. Sibbe scoorde hierna tegen, waardoor de stand inmiddels 7 – 3 werd. Een waar doelpuntenfestijn en zeker een leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer.

De wedstrijd was echter nog niet afgelopen. Kevin maakte zijn 2e goal van de wedstrijd uit een voorzet vanaf de linkerkant. Hierna scoorde Killian nog twee maal, waarbij het laatste doelpunt deed denken aan Killian in zijn jonge jaren. Een afstandsschot ver buiten bereik van de keeper in de kruising. In de slotfase scoorde de Subzone nog tweemaal tegen, waardoor de wedstrijd eindigde met een score van 10 tegen 5 voor Bemelen. In totaal werden er dus 15 doelpunten gescoord, het zou zomaar de uitslag van een handbalwedstrijd kunnen zijn. Deze uitslag was de Limburger ook opgevallen, want er stond een leuk stukje in de rubriek ‘Na de douche’. FC Bemelen 1 staat door deze overwinning op een gedeelde 5e plek (op doelsaldo 7e) op de ranglijst.

A.s. zondag zal er gespeeld worden tegen SNC’14. Een ploeg waar van gewonnen moet worden wil Bemelen aansluiting houden met de top 5. We zien jullie graag zondag 3 december weer langs de lijn verschijnen!

Eindstand: 10-5
Goals: 3x Killian, 3x Rick, 2x Kevin, Guy, Indir

Tekst: Rick Severeijns