Wedstrijdverslag I.B.C.’03 – FC Bemelen

Een wedstrijdverslag maken op het niveau van de kale waarheid is de lat zo hoog leggen dat het zelfs voor mij onmogelijk is om over te schieten, maar ondanks dat ga ik een poging wagen. Zondagmiddag, 11 maart, uit tegen I.B.C.’03. Een geduchte tegenstander waarbij drie punten niet altijd een zekerheid is. De wedstrijd werd gestart met gelegenheidskeeper Emile op doel, achterin van rechts naar links Guy, Rim, Tim en Tom. Op het middenveld Bart Lars, Didier en Bas en voorin Rick en Killian. Opvallend was dat wederom veel F.C. aanhangers de weg naar het sportpark van I.B.C. ’03 hadden gevonden om voor de nodige support te zorgen. Iets wat niet aan de spelers onopgemerkt voorbij is gegaan!

Het begin van de wedstrijd was wat rommelig. F.C. Bemelen was het eerste kwartier vooral aan het zoeken naar een juiste organisatie op verdedigend vlak. Terwijl Tim zijn teamgenoten nog op de juiste plek aan het coachen was liet Bas met een verrassende uitbraak van zich horen en prikte zo de 0-1 tegen de touwen. Dit bleek later het begin van wat een gedenkwaardige serie aan doelpunten ging worden. Vlak na deze openingstreffer was het aan Lars die IBC’03 terug op gelijke hoogte bracht. Met de juiste intentie, maar helaas met een slechte uitvoering was het *poetz* en kopte hij de bal onfortuinlijk in het eigen doel. 1-1. Gelukkig dat Tobias “zoe sjèrrep wie doezend maan” Kuijpers vriend, vijand en zichzelf verraste en vlak na de tegentreffer voor de tweede keer z’n visitekaartje afgaf. Een loepzuivere hattrick was in de maak én geloof me…deze werd gemaakt. Én hoe! Een prachtig samenspel over verschillende schakels werd uiteindelijk door Bas met z’n chocoladebeen op koele wijze met een doelpunt beloond. Rusten met een 1-3 voorsprong, wat een luxe!

Een interessante tweede helft was het vervolg. I.B.C.’03 moest aan de bak en Bemelen wist dat de buit nog niet binnen was. I.B.C.’03 hanteerde vooral de lange bal, maar tot echt grote kansen heeft dit niet geleid. Het was Bemelen die met regelmatig goed veldspel kansen creëerden en met succes. Killian Kaanen werd vrijgespeeld, een-op-een met de keeper en pikte z’n doelpunt mee. Menig doelman in de vijfde klasse heeft in het verleden nachtmerries overgehouden aan de doelpuntenhonger van deze spits. Tegenwoordig is Killian sneller dan de wind op de dagen dat het niet waait, maar een neusje voor de goal heeft hij absoluut nog niet verloren. Op sluwe wijze lobte hij de bal over de keeper, binnenkant paal, in het doel. 1-4!

Ook Rick beloonde z’n harde werken en mocht aanleggen voor een penalty om de eindstand te bepalen op 1-5. Een mooie overwinning, een echte teamprestatie! Solide verdediging, een betrouwbaar middenveld met Lars en onze eigen goedgebruinde Died Roelvink. Hardwerkende voorhoede en een uitmuntende Bas! Volgende week zondag thuis tegen Gulpen, hopelijk met weer veel support van jullie allemaal!


Eindstand: 1-5
Goals: Bas (3x), Killian, Rick

Tekst: Tom van der Hoeven