Wedstrijdverslag KCC’13 – FC Bemelen

Na zes wedstrijden gespeeld te hebben is het eerste elftal van de FC terug te vinden in de middenmoot van de 5e klasse A. Namelijk op een, misschien wat teleurstellende, 7e plaats op de ranglijst met een totaal van 7 punten. Zondag 4 November stond de wedstrijd tegen KCC’13 op het programma; een ploeg die evenveel punten had verzameld. Voor beide teams was het dus een belangrijke wedstrijd, want bij winst zou er aansluiting bij de subtop worden gevonden.

De tegenstander van vandaag was wederom een ploeg waar Bemelen nog nooit eerder tegen had gespeeld. Voor de liefhebber onderstaand een korte uitleg over het ontstaan van de club:

“Nadat de activiteiten van SV MSP`03 werden beëindigd, heeft een enthousiaste groep mensen (huidige bestuur) in samenwerking met de gemeente Heerlen de draad weer opgepakt en is in 2013 begonnen met het oprichten van de wijkvereniging: WV KCC’13. KCC staat voor de beide verenigingen die in het verleden onder de noemer SV MSP`13 deelnamen aan de voetbalcompetitie te weten K.E.V. & Coriovallum, vandaar de nieuwe naam KCC = K.E.V. – Coriovallum – Combinatie.”
Het schijnt dat de middenvelder van KCC hier niet helemaal van op de hoogte was; blijkbaar was hij in de veronderstelling dat hij bij Karate Club Coriovallum lid was geworden afgelopen zomer, zo bleek in de tweede helft. Of zoals trouwe supporter en sponsor Danny zou zeggen: ‘Wie ‘nne Ninja!!!’.

Verder waren de omstandigheden deze zondag optimaal. De zon scheen, het gras was groen, de bal rond en de wedstrijd zou minimaal 90 minuten duren. De coach en het bestuur werden door de tegenstander met koffie en vlaai ontvangen en er waren zelfs een aantal acteurs bij de set van New Kids weggelopen om deze wedstrijd te komen aanschouwen. In de kleedkamer had iedere speler zijn eigen, zeer comfortabele, kuipstoeltje tot zijn beschikking. Kortom, niets stond de FC in de weg om een goed resultaat neer te zetten.

De wedstrijd stond onder leiding van geen onbekende van ons, namelijk de heer Keulers. Een scheidsrechter die fluit onder verschillende motto’s, waaronder bijvoorbeeld: ‘Streng maar rechtvaardig, niet te zachtaardig.’ ’Praatjes vullen geen gaatjes.’ ’In het land der blinde, is een oog koning.’ ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet.’ Zomaar een greep uit het arsenaal aan motto’s, waar deze scheidsrechter zich wekelijks aan vasthoudt, bij het lijden van zijn wedstrijden.

Klokslag half 3 floot dhr. Keulers voor het begin van de wedstrijd. Aan de aftrap stonden aan de kant van FC Bemelen de volgende spelers opgesteld: In de goal Joey. Van links naar recht achterin: Tom, Indir, Rim en ouwe rot Jochen. De ‘magic triangle’ op het middeveld werd gevormd door Lars, Didier en Roy en de zwaargewichten Killian, Tim en Rick waren in de voorhoede opgesteld door trainer U. Akil. De versterkingen op de bank waren deze week Guy, die terug kwam van een blessure, Luc, Basje en Leroy, die voetbalschool Leroy Mommers deze middag had gesloten om bij de selectie aan te kunnen sluiten.

Het eerste kwartier van de wedstrijd ging het op en neer. Beide ploegen kregen verschillende mogelijkheden, waarbij keepers aan beide kanten goede reddingen verrichtten. Echter was het Killian die rond de 15e minuut op rechts doorging en zijn tegenstander op snelheid, nee dit is niet gelogen, uitspeelde. Hij legde de bal af op de inlopende Rick die de bal maar hoefde in te tikken. Niet veel later was het Killian die de bal wederom goed aflegde op Rick die de bal simpel langs de keeper schoot. De hattrick aan assists voor Kaanen werd voltooid door Lars, die met een hard zuiver schot de bal in de linker hoek schoot, 0 – 3 en de wedstrijd was in principe gespeeld. De tegenstander van vandaag had er niet meer heel veel zin in. Dit was tevens de ruststand.

De 2e helft ging van start en KCC’13 probeerde er, zo leek het, toch nog een wedstrijd van te maken. De ploeg probeerde goed op balbezit te spelen. Dit resulteerde in een spel dat verdacht veel leek op de kaatsoefening van trainer Akil een week eerder voor de Bokavond. Volgens leider Pierre werd de bal maar liefst 34x naar elkaar overgespeeld, zonder ook maar een meter vooruit te komen. Van dit spel bleef nog maar weinig over nadat Tim de 0 – 4 binnenschoot. De ban was definitief gebroken.
Verdere doelpunten werden gemaakt door nogmaals Tim en assistkoning Killian, waarbij er helaas ook een doelpunt geincasseerd moest worden. De voorhoede van Fc Bemelen verzuimde om dubbele cijfers op het scorebord te laten verschijnen en de wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1 – 6 score voor de FC. Er werd gedaan waar voor gekomen was, namelijk de drie punten uit de Heerlense ghetto mee terug nemen naar Bemelen.

Onder de klanken van Donny van der Roest en Raymon Hermans werd in het kleedlokaal het verdiende overwinningsbiertje genuttigd. Na in de kantine van KCC, waar de lokale top dj Dinesh de plaatjes verzorgde, nog een paar pientjes te hebben gedronken, werd er naar sponsor Cafe Zuid gegaan. De winstpremie werd uiteindelijk opgemaakt bij de Karkol en zo werd een geslaagde zondag meer dan goed afgesloten.

A.s. zondag 11 november staat er geen wedstrijd op het programma, wel zal er een andere strijd moeten worden geleverd, namelijk tijdens het Gala ‘Oud op Nuuj 2018’ georganiseerd door CV de Berggeitte. We hopen onze trouwe supporters weer te zien tijdens de volgende thuiswedstrijd op zondag 18 november tegen, opnieuw een onbekende tegenstander, Sylvia (niet de moeder van Bart en Tim).


Tekst: Rick Severeijns
Eindstand: 1 – 6
Goals: Rick (2x), Lars, Killian, Tim (2x)