Wedstrijdverslag Partij – FC Bemelen

Vandaag, 29 april, reizen de spelers van “Ut ierste” af naar Partij om daar de goede vorm van de laatste weken voort te zetten. Het betreft een wedstrijd uit de tweede periode maar er zijn zeker nog mogelijkheden om één of twee plekjes te stijgen op de ranglijst. Waar Killian aanvankelijk hoopte vandaag eens wat rustiger aan te kunnen doen besloot de FC voor de volle winst te gaan.

Rim en Bas zitten helaas nog in de lappenmand en ook Indir en Ivan konden ons vandaag niet steunen, Indir niet als voorstopper en Ivan niet vanaf de zijkant. Waar ook Rutger en Ashraf deze wedstrijd aan zich voorbij lieten gaan, moest Kevin de bank in zijn eentje warm houden vandaag. Umit koos voor Luc in het doel, Guy, Tim, Emile en Tom op de achterste linie, Larsie, Bart en Didier op het middenveld en Maurice, Killian en Rick in de aanval.

Een viertal supporters wisten ons te vinden op deze zonnige en warme dag, waarvoor dank. De scheids, een mens, gaf ons de laatste instructies alvorens we het veld mochten betreden. Al snel liet de FC zien dat het hier kwam voor de 3 punten. Er werd fel en hoog druk gezet en dit leidde direct tot enkele hachelijke momenten voor het doel van Partij. Één ding lieten ze na, en dat was het testen van de keeper. Partij kon onze verdediging, die solide oogde, voetballend niet echt onder druk zetten. Hoekschoppen en vrije trappen waren de voornaamste wapenfeiten maar deze wist Bemelen als team goed onschadelijk te maken. De FC speelde degelijk en was duidelijk de bovenliggende partij maar wist dit in de eerste helft niet om te zetten tot een doelpunt.

Al snel bleek dat Umit bij Rick in de rust de juiste snaar had geraakt. Hij was in de eerste helft te weinig verassend maar het was toch Rick die vroeg in de tweede helft de keeper verraste en keurig in de linker hoek binnenschoof, Partij 0 – Bemelen 1. Partij wist in de tweede helft tot 2 keer toe het aluminium te raken en dus mocht de FC van geluk spreken dat het de wedstrijd nog leidde. De sterk spelende Emile zat er enkele keren goed tussen en ook Luc hield Partij knap van scoren af. Nadat de FC langere tijd onder druk stond en slordig was in balbezit kwam op dat moment toch de beslissing in de wedstrijd. Na goed doorjagen van Didier veroverde hij de bal op een gevaarlijke plek en kon hij beginnen aan een rush richting het doel. Hij gaf de bal op een presenteerblaadje aan Kaanen die de bal alleen nog maar hoefde aan te nemen, te controleren, af te kappen, klaar te leggen en binnen te schieten, simple as that. Partij 0 – FC Bemelen 2.

Tom maakte plaats voor Kevin en dan horen we jullie denken; had hij weer een familiefeestje net zoals toen tegen Geulsche Boys (4 – 3 verlies)? Nee vandaag niet…

Bemelen kreeg nog enkele goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden maar liet dit na. Kevin solliciteerde tijdens deze korte invalbeurt openlijk naar wat de snelste rode kaart zou worden in de clubgeschiedenis maar deze bleef gelukkig uit. De scheidsrechter, die overigens een prima wedstrijd floot, gaf aan dat het genoeg was geweest voor vandaag en dus gingen de drie punten mee terug naar Bemelen.

De spelers kunnen met vertrouwen toewerken naar de belangrijke wedstrijd aanstaande zondag tegen Gulpen. In 2018 wist FC Bemelen 24 punten te behalen, en keurig resultaat.

In de derde periode staan er nog 4 wedstrijden op het programma te beginnen 6 mei tegen FC Gulpen, 13 mei uit tegen Sibbe, 20 mei thuis tegen SCG en tot slot uit naar Mechelen op 27 mei. Willem 1 zal het kampioenschap binnenhalen en SCG wist al een periode te veroveren waardoor Sint Geertruid en Gulpen onze grootste concurrenten zijn in de strijd om de derde periode. Sint Geertruid moet in deze periode nog tegen Vijlen, Partij en RKUVC.

Het lijkt een spannend slot van een succesvol seizoen te gaan worden!

Tekst: Didier Weijts