Wedstrijdverslag SCG – FC Bemelen

Donderdag 19 april 2018, de uitwedstrijd tegen SCG uit Gronsveld stond voor de FC op het programma. Weer een inhaalwedstrijd, omdat de wedstrijd die in eerste instantie op 17 december van het vorige jaar stond ingepland, toen niet kon door gaan wegens het winterse weer. Nu waren de weersomstandigheden het andere uiterste; het was de warmste dag tot nu toe in 2018! Een dikke 27 graden gaf de thermometer aan toen, een sterk uitgedund Fc Bemelen, aan de warming-up begon.

In totaal miste Bemelen maar liefst zes spelers, waarvan er vijf afgelopen zondag in de titanenstrijd nog tegen Vijlen in de basis begonnen. Rim, Ivan, Tom en Bas ontbraken wegens een blessure. Tim had een feestje en Rick was geschorst wegens zijn 5e gele kaart, die hij tegen Vijlen nog voor het team had gepakt. Maar waar aan de ene kant spelers wegvallen, staan er ook weer andere op. Zo stond Leroy, de man met het gouden linkerbeen, na een keer trainen gewoon weer in de basis en was ook Stefan bereid het 1e team mee uit te helpen, hiervoor dank! De wedstrijd begint met 0 – 0, het is elf tegen elf, de bal is rond en het gras is groen. Net zoals iedere andere wedstrijd, dus ook deze pot.

De wedstrijd, die onder leiding stond van de voor Bemelen niet onbekende arbiter, begon iets voor half 8. Het eerste kwartier ging voorbij zonder kansen voor beide ploegen. Het was FC Bemelen dat wel probeerde te voetballen, maar niet helemaal in het spel kwam. Gronsveld speelde vooral de lange bal vanuit achterin, wetende dat de Lange er bij Bemelen niet bij was om deze hoge ballen weg te koppen. Het moet rond de 20e minuut zijn geweest dat de FC een corner kreeg. Killian legde de bal bij de 2e paal en het kan ook niet anders, hier stond ‘altijd op de goede plek’, captain van vandaag, Indir om de bal binnen te koppen (geld doneren voor zijn contractverlenging kan nog altijd). FC Bemelen 1 – SCG 0. Een minuut later was het echter al 1 – 1; een speler van Gronsveld schoot een bal die in het strafschopgebied was blijven hangen na een voorzet, knap achter keeper Luc die vandaag ook zijn rentree maakte. De tijd in de eerste helft tikte weg zonder echte kansen voor beide ploegen, Kevin kreeg nog wel de kans op de 2 – 1 maar schoot de bal oog in oog met de keeper helaas over. Er leek met een 1 -1 stand gerust te gaan worden. Het werd echter op slag van rust 2 – 1 door een kopbal, na een voorzet van de zijkant.

De ploegen kwamen terug het veld op voor de tweede helft, een helft waar weinig over te zeggen valt, aangezien er ook weinig van te zien was. Na een klein half uur spelen gingen de lichten op een ander veld aan en stonden alle spelers plots daar te voetballen. Het schijnt dat SCG in het eerste half uur twee keer heeft gescoord. Er kan echter niemand bevestigen of dit uberhaupt is gebeurd, laat staan hoe deze goals tot stand kwamen. Alleen de einduitslag van 4 -1 die de scheidsrechter heeft ingevuld bevestigt dit. Het laatste kwartier waren er wel nog mogelijkheden voor Bemelen, maar er werd niet meer gescoord. De grootste kans was nog voor Leroy, maar hij bekroonde zijn rentree niet met een goal toen hij 1 op 1 met de keeper ging.

A.s. zondag 22 april staat de thuiswedstrijd tegen laagvlieger SNC op het programma, een wedstrijd die in principe gewonnen moet worden. Hopelijk kunnen er weer een aantal spelers aansluiten, zodat de 3e periode op volle sterkte afgemaakt kan worden. We hopen onze supporters a.s. zondag weer allemaal te mogen begroeten op sportpark de Sleutel.

Tekst: Rick Severeijns
Eindstand: 4 – 1
Goal: Indir