Wedstrijdverslag SV Nijswiller – FC Bemelen

Sunday gameday! En wat voor een dag, een graad of 13 warm, het zonnetje scheen, ideaal voetbalweer! Deze keer stond de uitwedstrijd bij de nummer 11 SV Nyswiller op het programma. Een stugge tegenstander, blijkt uit de vorige ontmoetingen. FC Bemelen, dat voorafgaand aan deze wedstrijd op de 6e plek staat, moet hier toch kunnen laten zien waarom het zo hoog staat.

Scheidsrechter de Vries fluit voor het begin van de eerste helft. In deze eerste helft wilde Bemelen al gauw duidelijk maken waar het voor naar Nyswiller was afgereisd. Bemelen creëerde de beste kansen, maar Nyswiller kwam af en toe ook gevaarlijk opgestoomd. De goals hadden aan beide kanten kunnen vallen, maar uiteindelijk is het Rick die de ban breekt met de 0-1. Na deze goal verzwakte het offensief van Nyswiller, en kon Bemelen ietsje vrijer opbouwen. Een hard schot van Rim van een meter of 25 vloog niet het net in, maar kwam pardoes in de voeten van Bas terecht. Na een gelukkige aanname wist Bas dat er maar één ding op zat, de lijn van de vorige wedstrijd doorzetten, en Bas legt de bal dan ook vakkundig met een boogbal in de rechterkruising, 0-2! Net als de vorige wedstrijd mag Bemelen met een marge van 2 goals gaan rusten.

De tweede helft werd Bemelen met name voorin wat slordiger. Dit stelde Nyswiller in de gelegenheid om een paar keer het offensief in te zetten. Een voorzet van rechts die niet goed verwerkt kon worden, belandde uiteindelijk in de voeten van een speler van Nyswiller die de bal nog via Emile in de touwen legde, 1-2. De spanning was hiermee terug in de wedstrijd. Na de tegengoal moest Bemelen op zoek naar de margevergroting omdat een nieuwe tegengoal niet uit te sluiten was. Gelukkig trok Bemelen het spel wel naar zich toe, en bleef het kansen creëeren. Het verdedigende blok achterin bleek te sterk voor Nyswiller om nog doorheen te breken.

De wedstrijd leek te gaan eindigen in een 1-2, maar Killian dacht daar in de laatste 5 minuten anders over. De rechtsback werd vakkundig uitgekapt, waarna het schot volgde. De keeper wist in eerste instantie nog te redden, maar de bal kwam weer bij Killian terecht die de bevrijdende 1-3 binnenschoot. Geen 2 minuten later zette Bemelen dan nog een laatste offensief in. Een schot uit de tweede lijn was wel hard, maar niet accuraat genoeg, maar gelukkig stond daar Killian om de bal nog de juiste richting mee te geven, 1-4! Zo eindigt een spannende wedstrijd toch in een winst met een grote marge.

Volgende week staat weer een zware wedstrijd op het programma, waar we de koploper Willem I ontvangen op sportpark de Sleutel. Hopelijk is het dan net zo’n goed weer, en mogen we weer beroep doen op de geweldige support van onze 12e man!

Eindstand: 1-4
Goals: Rick, Bas, Killian (2x)

Text: Luc Servais