Wedstrijdverslag SV Sibbe – FC Bemelen

Het was zondag 13 mei en we moesten spelen tegen Sibbe die als sinds de eerste speelronde de laatste plaats bezetten. Maar het was niet dat wij als Bemelen daar even naartoe gingen. Want we moesten het vertrouwde Bemelen verlaten en naar de beruchte ‘Suub zone’ reizen.
Met de gedachte in de thuiswedstrijd waarin maar liefst 15 doelpunten vielen (10-5) zorgde de trainer Umit voor scherpte bij de achterhoede de ‘de nul is heilig’ en daar ging de verdediging ook voor.

Fc Bemelen trad aan met de volgende 11 man.
Luc
Guy Indir Tim Emile
Lars
Didier Bart
Kevin Killian Rick

Op de bank zaten Bas, Leroy en Ivan.

Het team stond onder leiding van onze succestrainer Umit die deze wedstrijd werd geassisteerd door de geblesseerde Rim. Maar we mogen natuurlijk onze grensrechter en casanova van het team Ralph niet vergeten die deze wedstrijd weer foutloos vlagde. Voordat de wedstrijd begon was er nog enige verontwaardiging in het lokaal, want op het wedstrijdformulier stond dat de wedstrijd FC Bemelen – Sibbe onder leiding stond van de heer Remmers. En in sommige gedachten ging het rond zou het dezelfde speler zijn die tot voor kort bij het team heeft meegespeeld en zou hij een carrière switch hebben gemaakt om zo toch nog het succes van Bemelen van dichtbij mee te maken? Het bleek niet zo te zijn. Wat de twee heren van Remmers wel gemeen hadden was dat ze allebei gefascineerd waren van een speler van Bemelen, namelijk Killian.

Toen was het zover, de 22 spelers betraden het veld onder toeziend oog van onze trouwe supporters, Stefan en Pierre Pirnay. De scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd.
Het spel ging in de eerste minuten op en neer. Bemelen had wel meer balbezit en speelde goed spel alleen liep het steeds tegen de muur van Sibbe op. Na een aantal kansen was het opeens Sibbe die verrassend op voorsprong kwamen. Een lange bal vanaf de rechterkant op het hoofd van de spits van Sibbe die de bal over Tim en Luc heen kopte, 1-0 voor Sibbe. Iedereen reageerde verbaasd, hoe is het mogelijk? We gaan toch niet hier onze periodekansen verspelen?

De bal werd weer naar het midden getrapt en na de aftrap gingen de 11 man van Bemelen weer vol gas ertegenaan. Plots viel er al voor de rust een wissel aan de kant van Bemelen, Indir voelde zich niet goed en kon helaas niet verder spelen, in zijn plaats kwam Ivan ‘de lange’ het veld in. Met Ivan erbij gingen we verder met wat we al de hele tijd aan het doen waren. Keihard knokken voor te winnen. We kregen steeds meer kansen en daarnaast ook veel vrije trappen en corners. En zoals u weet was Ivan al in het veld gekomen. Waarvan we ook profiteerden bij corners door zoveel mogelijk ballen bij hem op het hoofd te schieten, maar het mocht niet baten. De goed spelende keeper van Sibbe hield alles eruit.

10 minuten voor rust werd het spel steeds feller, en de spelers van Sibbe kwamen steeds ruwer in de duels. Het was steeds Rick die hier de dupe van werd. Hij ging één, twee, drie soms vier man langs waarna er eentje met de zaag in kwam. Dit zorgde voor gevaarlijke vrije trappen. Op een gegeven moment viel de muur van Sibbe een beetje uit elkaar want hun keeper moest verstek laten gaan vanwege een vervelende blessure, waardoor er een speler van Sibbe in het doel moest. (Waar hebben we dit het afgelopen seizoen nog gezien?) Maar ook hij hield helaas voor ons de eerste helft het doel schoon.

We gingen aan de thee. Umit sprak de spelers toe en vertelde welke punten er verbeterd moesten worden om zo de muur van Sibbe om te krijgen. Toen de thee op was gingen we terug het veld op. Vol moed ging Bemelen verder aan de tweede helft en de kansen stapelden zich op. Het leek alsof Sibbe een muur had gebouwd waar zelfs Donald Trump jaloers op zou zijn. De verdediging van Bemelen kreeg het steeds benauwder want stel voor, Sibbe scoort weer met een gelukje. Maar de enkele kansen die Sibbe kreeg werden moeiteloos door de verdediging veroverd en Bemelen kon verder.

Maar na een minuut of 15 (het kan meer het kan ook minder zijn) was het opeens zover. Het doelpunt voor Bemelen viel. Na een afvallende bal vanuit het zestienmetergebied kwam de bal voor de voeten voor Lars (de man van 2018! In de wandelgangen al genoemd als opvolger van Iniesta bij Barcelona?!?) die hem in een keer in de rechterhoek poeierde. Prachtige goal! Dit zorgde voor een explosie van blijdschap aan de Bemelen zijde. Bemelen stond weer naast Sibbe (1-1).

Na het doelpunt kwam het zicht op de overwinning steeds dichterbij. En niet veel later was het de Killian die de bal prachtig binnenschoot na mooi voorbereidend werk van Didier en Rick. Iedereen was dolblij en Bemelen stond voor (1-2). Was het niet dat een paar minuten later Bemelen zijn voorsprong verder zou uitbreiden. Killian tikte de bal die vanaf de linkerkant werd voorgelegd goed binnen. (1-3) Alleen was het bij deze goal de vraag wie het hardste juichte, de scheidsrechter of de spelers zelf? De wedstrijd ging weer verder en na enkele minuten kwam Bas in de plaats van Kevin die een goede wedstrijd speelde maar zich nog fit moest voelen voor het communie feest waar hij na de wedstrijd heen zou gaan.

Met Bas in het veld ging Bemelen verder met waar het gebleven was, scoren. En niet zomaar scoren, het was een beauty! Killian kreeg de bal aan gespeeld iets voor de zestien-meter en ging op de keeper af. Toen hij de keeper op zich af zag komen deed hij het niet mooi, maar echt prachtig afmaken. De bal werd op schitterende wijze over de keeper heen gelobd het schijnt dat zelfs de supporters van de tegenstander deden klappen voor het doelpunt. (1-4)

Zoals ik al aangaf aan het begin van mijn verslag was de scheidsrechter een echte fan van Killian en de FC, want hij begon zelfs te tegenstanders een beetje belachelijk te maken. Maar deze pikten het echter niet waarna er een klein handgemeen ontstond tussen een speler van Sibbe en de scheids, die na dit handgemeen de wedstrijd tijdelijk stil deed leggen.

Na 5 minuten betrad de scheidsrechter weer het veld en zei dat we verder gingen spelen zodat we niet nog voor 10 minuten speeltijd terug hoefden naar Sibbe. Leroy was inmiddels al ingevallen voor Bart en net zoals altijd bracht Leroy weer wat klasse met zich mee. Met een prachtige voorzet deed hij een speler van Sibbe op het verkeerde been zette die het bal in zijn eigen doel deed verwerken. (1-5) Dit was tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd. De scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd en we konden de drie punten weer mee terug naar Bemelen. Waar komende zondag weer een belangrijke wedstrijd op het programma staat namelijk FC Bemelen – SCG, bij winst is Bemelen zeker van de periodetitel en gaat het de nacompetitie in.

Tekst: Emile Janssen
Eindstand: 1 – 5