Wedstrijdverslag Vijlen – FC Bemelen

Wedstrijd: R.K.V.V. Vijlen 1 – F.C. Bemelen 1
Datum: zondag 15 april 2018
Temperatuur: 20 graden met een luchtvochtigheid van circa 17%

Op zondag 15 april in het jaar 2018 stond de op papier zware uitwedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst R.K.V.V Vijlen op het programma. Na een goede reeks met een aantal mooie resultaten reisde Bemelen af naar het kerkdorp Vijlen, dat zich bevindt tussen de sexclub ‘Sixsence’ in Vaals en Nyswiller. Waar het grootste gedeelte van de selectie stipt om 13.30 op het sportcomplex van Vijlen arriveert staan Rick en Lars net op uit hun bed en beginnen aan het ontbijt. Rick maakt hier een van zijn befaamde eitjes en samen eten ze dit op het gemak en met veel gevoel voor sfeer en teamgevoel op. Enfei ook Rick en Lars komen uiteindelijk aan in Vijlen en Umit begint met de bespreking.

Vandaag wordt er vooral op gehamerd om niet te snel op achterstand te komen, geduldig te zijn in balbezit en om geen onnodige fouten te maken. Voor sommige spelers was dit ook vooraf al duidelijk, maar met Tim ‘op die ene fout kun je wachten‘ Houben in de gelederen is deze aansturing van de trainer zeker geen overbodige luxe.

Bemelen trad aan in haar bekende 1-4-3-3 formatie met van achter naar voren de volgende namen:

Op doel stond onze betrouwbare doelman Emile ‘The Wall‘ Janssen, onze verdedigende linie van vier man bestond uit; Guy ‘geboren en getogen in Noorbeek’ Corten, Tim ‘the mistake‘ Houben, Ivan ‘denken kan pijn doen’ Dreessen en Rim ’t machine’ Andriën.

Op het middenveld werd gekozen voor: Lars ‘altijd de vrije man‘ Koch, Bart Bodywermer en Didier ‘voetjes van de vloer’ Weijts.

In de frontlinie starten: Bas ‘who needs enkelbanden’ Kuijpers, Rikketrikker Severeijns en Killian ‘speedy gonzalez’ Kaanen

Ook de reservebank was deze week goed gevuld met; Indir ‘thuis slapen? Ha… laat me niet lachen’ Sertovic, Luc ‘manusje van alles’ Servais en ……….Maurice ‘legende, volksheld, daddy of us all, dei man is van daakleir’ Merken. En deze equipe werd aangestuurd door niemand minder dan Ramonnnnnn…..ow…oeps….um…Ümit Akil en onze puntenpakkende vlagger Ralph de Casanova!!!! Kevin was nog afwezig door blessures en Tom en Leroy hadden het geluk hogerop gezocht.

Bij de start van de wedstrijd neemt Bemelen direct het initiatief en laat met goed verzorgd voetbal de ene na de andere aanval richting het Vijlen doel rollen. De keeper, die waarschijnlijk in het kerkdorp als slager werkt, maar hierover later meer, moet een aantal maal handelend optreden op schoten vanuit het middenveld en aanvalslinie. Bij een van de daaropvolgende corners wordt Didier Weijts zijn aanwezigheid in het vijfmetergebied niet geheel gewaardeerd. Hij krijgt dan ook van de keeper van Vijlen te horen dat bij de volgende hoekschop zijn hoofd eraf wordt gesneden! Waarbij vermeldt moet worden dat deze beste man de 40 al ruimschoots gepasseerd was en ook een vrouw en kinderen heeft…daar mag je trots op zijn, chapeau!

Na een paar waarschuwingsschoten is het in de 21e minuut wel raak. Een aanval uit het boekje begint op het middenveld bij Didier en zoals getraind, laat Bas zich uitzakken, Killian komt in de bal en Rick sprint in de ruimte die hierdoor ontstaat achter de centrale verdedigers. De bal die Didier daarna verstuurt is van uitzonderlijke schoonheid en komt precies in de loop van de aanstormende Rick. Op hoge snelheid neemt hij de bal goed mee, met zijn tweede touch rolt hij de bal onder zijn voet door en daarna puntert hij de bal stijlvol onder de uitkomende doelman door…. 0-1…prachtige goal!

Ook na de 1-0 blijft Bemelen jagen op een grotere voorsprong en Vijlen snakt naar adem. Maar tegen ieders verwachting in wordt het niet 0-2 maar 1-1. Vijlen pompt een lange bal in het strafschopgebied van de FC en niet zonder succes. Tim probeert de bal, die ogenschijnlijk door Emile gevangen had kunnen worden, weg te koppen. Deze bal valt pardoes voor de voeten van een Vijlen speler en deze volleert de bal stijlvol in de lange hoek achter een verbouwereerde Emile….1-1.

Bij de F.C. supportters ontstonden de nodige discussies; Had Emile de bal kunnen vangen? Waarom kopt Tim de bal niet naar de zijkant? Allemaal prima vragen waarop we één gezamelijk antwoord kunnen geven; Mooie assist Tim!

Na deze tegenslag rechte Bemelen de rug en voetbalde verzorg verder. Na ongeveer 25 minuten moest Ivan zich laten vervangen door zijn schoonbroer Indir, omdat zijn wenkbrauw was opengesprongen. Hoe ‘die laaaange’ deze blessure heeft opgelopen blijft voor eeuwig gissen. Ooggetuigen weten te vertellen dat Ivan daadwerkelijk wou weten of de spits van Vijlen echt kaal was of beginnend kalend. Hierbij kwam hij te dichtbij en ….. the rest is history.

We wensen Ivan een spoedig herstel toe en de ingevallen Indir speelde wederom een foutloze wedstrijd.

Na ongeveer een half uur werd een mooie counter van de FC bruut onderbroken door een tackle op Bas. De verdedigende middenvelder van Vijlen ontving hiervoor een verdiende gele kaart van de warrig leidende schietsriechter. Nog geen twee minuten later kwam Vijlen met 10 man te staan, nadat dezelfde speler zijn tweede geel kaart ontving. Naar onze mening zwaar bestraft.

Bemelen mocht hierdoor weer een 11 tegen 10 wedstrijd spelen en met de wedstrijd van Williem 1 in het achterhoofd wist iedereen dat we er vol op moesten gaan om de 3 punten mee naar ons mooie dorp te kunnen nemen.

Vlak hierna moest Bemelen zelf een domper verwerken, want ook Rim kon de wedstrijd niet uitspelen. Hij had teveel last van zijn hamstring. Waar voor u lezers in eerste instantie een droevige siutatie lijkt te ontstaan, bleek het tegendeel waar. Wie Rim een beetje beter kent weet dat hij ÉÉN groot voorbeeld in zijn leven heeft……niet zijn ouders……niet zijn broer of zus…..en zelf niet zijn oude vriend en trouwe hond Rocky…..nee! Rim is al sinds jaar en dag fervent fan van Maurice ‘the legend himself’ Merken. Waar diens vriendin Yentl al jaren klaagt dat er nu wel genoeg foto’s van Maurice in huis ophangen, is Rim nog altijd bezig om zijn collectie uit te breiden. Het is dan ook niet zeker of Rim daadwerkelijk geblesseerd was of dat hij gewoon plaats wou maken voor zijn idool op de bank. Hoe dan ook….Rim eruit…..Maurice erin.

Met nog 10 minuten op de klok in de eerste helft begon Tim, die zijn fout koste wat kost goed wilde maken, aan een van zijn befaamde rushes over de gehele as van het veld. De actie leek te sterven in schoonheid, maar door goed doorjagen van Rick en Tim wordt de bal opnieuw veroverd. Tim speelt de bal richting Killian die de bal aanneemt en met zijn gezicht naar het half lege doel ( de doelman had zich aanspeelbaar gemaakt naast de goal toen Bemelen de bal veroverde). Waar Kaanen in zijn jonge en vooral slankere jaren direct op de goal had geschoten, besloot hij nu anders. Vanuit zijn ooghoek zag hij aan de rechterkant een kleine gespierde massa verschijnen………….De net ingevallen Maurice Merken staat zo vrij als een vogeltje in het strafschopgebied van Vijlen.

En wat doe je als je een levende legende zo vrij ziet staan? JUIST…Altijd aanspelen!

Het mooie en iconische aan legendes is dan ook dat ze je nooit teleurstellen, want Maurice doet wat hij al bijna 3 decennia doet voor F.C. Bemelen en dat is de bal op de juiste manier aannemen en snoeihard in de hoek ( t nitsje) rammen….1-2.

Vlak voor rust wordt Killian door Guy ( die wederom een fantastische wedstrijd speelde) in de diepte gestuurd, maar zijn schot werd door de doelman uit de korte hoek geranseld, waardoor het 1-2 bleef en met deze stand gaan beide ploegen ook rusten.

Umit zet de puntjes op de i en geeft de ploeg de complimenten voor de eerste helft. Bas heeft dan al flinke last van zijn enkels, maar besluit toch door te spelen…..wat een bikkel….wat een lijf….. wat een penis….mmmmm….. okay we dwalen af.

De tweede helft begint voor Bemelen ietwat gezapig en Vijlen krijgt hierdoor ook de overhand. Maurice en Rick zijn nog dichtbij de 1-3 met een solo vanaf de middenlijn en Bart stelt Killian(die Bart niet bijhield), na een rush van 70 meter in staat om de bal in een leeg doel te plaatsen, maar Killian raakt de bal helemaal verkeerd en verprutst zo een mooie kans om de wedstrijd in het slot te gooien.

Nu moet het volgende moment ongeveer hebben plaatsgevonden rond de 76e minuut. Bart Houben ,die graag bij zijn zusje gaat kijken naar het handballen, moet in gedachten op het Iasontoernooi 2009 zijn geweest. Bij een voorzet vanaf de rechterflank vangt Bart als een volleerde handbalguru de bal met een hand…klem… maar tot zijn grote verbazing schrikt hij wakker en bevindt zich niet in Houtem maar op het voetbalveld in Vijlen. De scheidsrechter kan niet anders dan een strafschop toekennen en deze wordt onhoudbaar ingeschoten 2-2.

Na de 2-2 krijgt Bemelen het heft weer meer in handen en onze sterspeler Rick krijgt nog tweemaal de kans om vanaf 16 meter op doel te schieten. De keeper was helaas al warm, maar kon de extra oefeningen die Rick hem bood wel waarderen. Rick zijn hoofd hoefde er dan ook niet worden afgesneden.

Op het moment dat de wedstrijd lijkt te eindigen in een gelijkspel mag Bemelen nog een keer ingooien op de helft van Vijlen. Bart kiest ervoor om Rick en Maurice over te slaan en gooit de bal hard en strak richting Killian. Kaanen draait met behulp van zijn kont weg van zijn directe tegenstander en snelt de 16 van Vijlen binnen…snelt…snelt…. de laatste keer dat Kaanen een officiele tijd heeft neergezet was dat 3 minuut 16 seconden en 12 honderdste op de 50 meter sprint.

Maar waar afgelopen training Tim Houben ook door Kaanen werd verslagen bij werkelijk iedere sprintoefening, liet ook de verdediger van Vijlen zich foppen. Wanneer Killian zijn eerste belager heeft afgeschut komt de linkbacks naar binnen om het schot te blokken. Hierdoor komt Didier ‘sprinkhaan’ Weijts geheel vrij te staan voor het doel, bijna identiek aan de goal die Maurice maakte.

Maar waar Killian de bal in de eerste helft aan Maurice geeft, besluit hij deze keer anders. In zijn ooghoek ziet hij Umit al gebaren dat de bal absoluut niet richting Didier moet gaan en ook Kaanen zelf beseft zich terdegen dat de kans aanzienlijk is dat Didier over de bal heen springt i.p.v. deze aan te nemen. Met deze wijsheid besluit Kaanen ook de tweede verdediger uit te kappen en dit brengt hem moederziel alleen voor ‘The Butcher’. Het schot laat nog een aantal tellen op zich wachten (ook Killian wilt zijn hoofd liever niet kwijtraken aan de plaatselijke slager in Vijlen) en na twee extra balaanrakingen shiet hij de bal hoog en diagonaal langs de uitkomende keeper in het doel…2-3! Alles en iedereen van Bemelen viert feest bij de cornervlag en ook Tom en Leroy staan op de banken van geluk.

Bijna ogenblikkelijk na deze treffer fluit The Walking Dead af en barst het feest op het veld en in de kleedkamer los. Wederom een geweldig resultaat voor de club tegen een ploeg uit de top 4 van de ranglijst.

P.s.: Bij deze wil ik van de gelegenheid gebruik maken om de actie #INDIRstayinbemelenweneedyoualsonextseason te starten. Het geld van de actie zal worden aangewend om Indir van een aantal extra huissleutels te voorzien en/of een extra overkapping met slaapplek voor hem te bouwen. Geef gul en Indir geen Flauwekul.


Tekst: Killian Kaanen
Eindstand: 2-3
Goals: 22e minuut 0-1 Rick, 37e minuut 1-2 Maurice, 91e minuut 2-3 Killian