Wedstrijdverslag Willem I – FC Bemelen

Zondag 19 november, de uitwedstrijd tegen Willem 1 stond voor Fc Bemelen 1 op het programma. Bemelen reisde met een flink gehavende selectie af naar Sportcomplex de Geusselt. Zo ontbraken Tim en Didier wegens het concours van de drumband, Rim genoot van de Chang in Thailand en Rick, a.k.a. ‘de vieze voetballer’, zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit. Dan ontbreken verder nog Maurice en Lars minimaal tot aan de winterstop wegens blessures, Stijn komt er nog altijd aan en Rutger had vergeten de wekker te zetten. Dan moest er ook nog tegen de nummer 2 worden gevoetbald, het beloofde op papier een lastige wedstrijd te worden. “Gelukkig weurd dr nog altied op graas gespeeld, kunstgraas wel te verstoon”, aldus oud-oud-oud voorzitter P. Pirnay. Interim trainer L. Koch had desondanks alles goed op orde. Er werd geswitcht van 4 4 2 naar een wat behoudendere 4 5 1 formatie, de taken waren duidelijk voor iedereen, Tom was captain, de wedstrijd duurt 90 minuten en vanaf minuut één zou er worden gestreden.

Half 3, de scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd. Het werd meteen duidelijk dat Willem 1, dat bij verlies van Vijlen en winst tegen ons periodekampioen zou zijn, alleen was gekomen om te winnen. Ze zetten vanaf het begin druk, waardoor Bemelen het eerste half uur niet in het spel voor kwam. Op een paar ongevaarlijke afstandsschoten van Marlo na, was het vooral Willem 1 dat de grootste kansen creëerde. Na een kleine 40 minuten mochten we van geluk spreken dat we nog niet achter stonden. De goed keepende Luc hield alle ballen er uit of keek ze tegen de lat en paal.
Het is een ongeschreven voetbalwet. Als je zelf de kansen niet maakt, dan scoort de tegenstander. Dit was wat Bemelen ook deed rond de 40e minuut. Na een perfecte corner van Marlo, scoorde Indir al voor de 3e keer dit seizoen uit een hoekschop. Helaas scoorde Willem 1 vlak voor rust de 1 – 1. De aftrap werd niet meer genomen, er werd naar binnen gegaan om thee te drinken.

Wat trainer L. Koch in de rust heeft gezegd, blijft binnen de vier muren van de kleedkamer. Een feit is dat Willem 1 de 2e helft een stuk minder gevaarlijk werd. Ze speelden alleen maar de lange bal, terwijl de FC beter ging voetballen. De moegestreden Guy werd na een klein uurtje naar de kant gehaald en Leroy, de man met het gouden linker been, werd ingebracht. Voor het publiek was het een leuke wedstrijd om te zien, het niveau was soms niet heel hoogstaand, maar er werd wel gevochten voor iedere meter. Met een 1 – 1 stand op het scorebord met nog een kwartier te spelen, was het bovenal heel erg spannend.

Het moet rond de 75e minuut zijn geweest toen Luc met een lange uittrap Indir in duel liet komen. Het kopduel werd gewonnen, waarna de bal voor de voeten van Kevin belandde. Kevin stuurde Killian goed in de diepte. Of het een sprint was, daar zijn de supporters het nog steeds niet over eens, maar hij kwam wel eerder dan de verdediger bij de bal. Door goed overzicht te houden zag hij Marlo op de rand van het strafschopsgbied in komen lopen. Marlo schoot de bal feilloos in de goal, 2-1! Het zal toch niet, drie punten mee naar Bemelen? Willem 1 begon aan een slotoffensief, maar het was Kevin die nog een goede kans op de 3 -1 kreeg, deze ging er helaas niet in. In de 87e minuut pompte Willem 1 de bal nog een keer in het strafschopsgebied van Bemelen, de bal viel goed. Deze keer kon Luc geen redding brengen, het was 2 – 2. In de laatste minuut redde Luc nog een zeer belangrijke bal met een katachtige redding, zo schreef de Limburger. Hierdoor werd het gelukkig geen 3 -2. De scheids floot af voor het einde van de wedstrijd, eindstand 2 – 2. Een eindstand waar iedereen in Bemelen achteraf voor getekend had.

Trainer L. Koch bracht de dikverdiende schotel bier de kleedkamer in, grensrechter Ralph keek goedkeurend toe. Er werd nog naar de kantine in Bemelen gegaan, waar Bert en Paula weer voor een hapje en een drankje hadden gezorgd. De drumband kwam terug van het concours en het was er nog lang gezellig…

Eindstand: 2-2
Goals: Indir, Marlo

Tekst: Rick Severeijns